چه كسی مقصر گرانی ماسك است؟

چه كسی مقصر گرانی ماسك است؟ مبل زیبا: در ایام اخیر جدال بر سر رعایت نرخ مصوب ماسك بالا گرفته و در صورتیكه وزارت صنعت، معدن و تجارت داروخانه هایی را كه ماسك را با قیمت بیش از 1300 تومان عرضه می كنند ˮمتخلفˮ توصیف می كند، داروخانه ها می گویند تابحال هیچ ماسكی با نرخ مصوب دریافت نكرده اند.


به گزارش مبل زیبا به نقل از ایسنا، طبق اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) محل عرضه ماسک واحدهای کارگاهی با نرخ ۱۵۰۰ تومان سوپرمارکت ها، خواربارفروشی ها ایستگاه های مترو و اتوبوس است، اما اولویت اول توزیع ماسک های صنعتی، عرضه روزانه دو میلیون ماسک به وزارت بهداشت برای توزیع در مراکز درمانی است و مابقی به قیمت ۱۳۰۰ تومان ابتدا در داروخانه ها و بعد در فروشگاه های زنجیره ای و فروشگاه های اینترنتی توزیع می شود.
با این وجود گزارش های میدانی از بازار نشان میدهد که حداقل قیمت ماسک در داروخانه ها معمولاً ۲۰۰۰ تومان است و حتی ۲۵۰۰ و ۳۰۰۰ تومان هم فروخته می شود. البته نرخ مصوب در ایستگاه های مترو عموما رعایت می شود و ماسک به نرخ ۱۵۰۰ تومان در اختیار شهروندان قرار می گیرد. در فروشگاه های زنجیره ای و سوپرمارکت ها هم معمولا ماسک عرضه نمی گردد.
در این میان داروخانه ها می گویند از شروع شیوع ویروس کرونا در کشور تا امروز، حتی یک عدد ماسک به قیمت مصوب از کانال دولتی در داروخانه ها ارائه نشده و صحبت های مطرح شده درباره گران فروش در داروخانه ها را اتهاماتی می خوانند که درست نیست، چونکه داروخانه ماسک را گران تر می خرد و با سود ۱۰ تا ۱۵ درصد مجاز، ماسک را عرضه می کند. همین طور بگفته دبیر انجمن داروسازان تهران هم اکنون برخی توزیع کنندگان به سبب آشوب بازار فاکتور رسمی صادر نمی کنند و اقلام را بدون فاکتور به داروخانه ها می فروشند. البته تاکید می کنم که به نظر من داروخانه ها به هیچ وجه حق ندارند که حتی به بهانه خدمت رسانی به بیمار، بدون فاکتور رسمی ماسک را خریداری و عرضه کنند. برای اینکه در این صورت مشمول تعزیر قرار می گیرند.
.
البته بنظر می رسد وزارت صمت هم این ادعا را تایید کرده، چونکه رئیس مرکز امور اصناف و بازرگانان وزارت صمت روز گذشته گفته بود که "هر کسی ماسک را قبل از این قیمت عرضه می کند، گران فروشی کرده است. ممکنست داروخانه هم بگوید که محصول را گران خریده، اما ما می گوییم داروخانه هم نباید بالاتر از قیمت مصوب می خریده، بلکه باید مرجع گرانفروش را به سازمان های نظارتی معرفی می کرده تا با آنها برخورد شود".
البته وزارت صمت وعده داده که در پروسه سیستمی کردن تولید و توزیع ماسک، اگر تخلف هر یک از شبکه های تولید و توزیع احراز شود، سهمیه مواد اولیه آنها قطع می شود که این روند می تواند مانع از گران فروشی ماسک شود.
اظهارات متناقض درباره مواد اولیه تولید ماسک!
موضوع دیگری که بنظر می رسد مسئولان وزارت صمت و داروخانه داران نسبت به آن اختلاف نظر دارند این است که در صورتیکه وزارت صمت از تامین مواد اولیه برای تولید روزانه ۱۰ میلیون ماسک خبر می دهد، دبیر انجمن داروسازان می گوید تولیدکنندگان از مواد اولیه کافی برای تولید برخوردار نیستند یا اینکه باید مواد اولیه تولید ماسک را برمبنای تغییرات نرخ ارز و از بازاری بسیار پرنوسان، تهیه کنند. بدین سبب قیمت تمام شده تولید ماسک بیش از قیمت مصوب آن است.
طبق گفته انجمن داروسازان یکی از مواد اولیه تولید ماسک شامل پارچه ماسک است که کارخانجاتی که برای تولید این پارچه وجود دارند، کفاف مصرف را برای تولیدکنندگان ماسک نمی دهند و الان پارچه را به صورت سهمیه ای به تولیدکنندگان عرضه می کنند. یکی دیگر از مواد اولیه تولید ماسک، کش و تیغه فولادی است که هم اکنون هر سه این مواد گرفتار مشکل بوده و قیمت عرضه و خریدی که تولیدکننده ماسک از بازار می خرد، با قیمتی که به تولیدکننده جهت عرضه ماسک ارائه می دهند، همخوانی ندارد.




منبع:

5.0 / 5
2047
1399/04/31
14:17:01
تگهای خبر: بازار , تجارت , تولید , خانه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳



محل تبلیغ شما
مبل زیبا
mobleziba.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مبل زیبا محفوظ است

مبل زیبا

مبلمان و دکوراسیون داخلی