درخواست واردكنندگان نهاده های دامی از رئیس جمهوری:
تخصیص ارز ترجیحی را متوقف كنید
به گزارش مبل زیبا اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور ایران در نامه ای از رئیس جمهوری خواست تا با حذف ارز ترجیحی از واردات کالای اساسی فرصت رسیدن یارانه به سفره دهک های پایین و اقشار صدمه پذیر جامعه را فراهم آورد.
به گزارش مبل زیبا به نقل از ایسنا، در متن نامه این اتحادیه به حسن روحانی آمده است: " اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور ایران بعنوان بزرگترین تشکل صنفی تحت پوشش اتاق بازرگانی ایران، به وسیله اعضای خود مسئولیت واردات و تأمین بخش عمده ای از نهاده های دامی به کشور را به عهده دارد و لازم می داند نظر و درخواست خویش را به محضر حضرتعالی تقدیم کند.
سالهاست دولت برای تأمین غذای مردم از راه تخصیص ارز ارزان اقدام نموده و در سال ۱۳۹۷ با تعیین مبلغ ۴۲۰۰ تومان برای ارز، امید بر این بود که ارز تک نرخی شده و در بازار با ایجاد رقابت کالای ارزان تری به دست مردم برسد و امسال هم با همین ارز ۴۲۰۰ تومانی ترجیحی به ۵ قلم کالای اساسی موافقت شد که نسبتا موفق هم بوده است.
ولی از آنجائیکه با وجود تورم و گرانی یکباره نرخ ارز در بازار آزاد به تبع تشدید تحریم ها و درآمد محدود اکثریت جمعیت کشور، عملا مزایای ارز مزبور بر خلاف اهداف دولت نصیب اقشار مرفه جامعه شده و سفره مردم دهک های پایین مستمرا کوچک و محدودتر شده است. اتحادیه بارها مخالفت خویش را با واگذاری ارز ترجیحی برای تأمین نهاده های دامی اعلام نموده است.
هم حالا هم با عرضه بودجه سال ۱۴۰۰ به مجلس شورای اسلامی ایران باردیگر با تاکید، درخواست حذف ارز ترجیحی و تک نرخی نمودن کامل ارز را در بودجه از محضرتان داریم و صریحا اعلام می نماییم وجود ارز ترجیحی و رانت حاصل از آن تا رسیدن به دست عموم مردم دستخوش عوارض بسیاری می گردد و نهایتا محصول تولیدی ارزان در دسترس قرار نمی گیرد.
تاوان ناملایمات بوجود آمده در بخش تأمین و تولید و مصرف، به سهولت بر دوش واردکنندگان تحمیل می گردد. حال آنکه برنامه ریزی و سیاست گزاری و تخصیص ارز و توزیع نهاده در اختیار دولت محترم می باشد.
هرچند رانت موجود در ارز ترجیحی افرادی نا آشنا به این حرفه را صرفاً جهت استفاده از منافع آن جذب می نماید ولی بخش عمده ای از نهاده وارداتی با نرخ های مصوب و از کانال های قانونی، تحت نظارت سازمان های ذیربط عرضه شده و به فروش رسیده اند.
در شرایط موجود تخصیص ارز ترجیحی و مراقبت از فعل و انفعالات آن، ده ها نهاد و ارگان نظارتی و حکومتی را درگیر نموده و ضمن ایجاد بدبینی در بین عموم، دستاورد مطلوبی هم در اهداف تعیین شده نخواهد داشت.
لذا پیشنهاد می نماید دولت محترم ضمن حذف ارز ترجیحی از این حرفه، با تشکیل اتاق فکر متشکل از اقتصاددانان و اساتید علوم اجتماعی برای اختصاص یارانه لازم به قوت مردم و امنیت غذایی جامعه راهکارهای دیگری غیر از راه ارز ترجیحی تمهید نمایند.
توفیق، سربلندی و عزت جنابعالی و دولت محترم را در خدمت به اقشار ضعیف جامعه از خداوند بزرگ خواستاریم. "
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب