گشایشی جدید برای صادرکنندگان ایرانی
به گزارش مبل زیبا رئیس سازمان توسعه تجارت از نهایی شدن عرضه تسهیلاتی جدید به صادرکنندگان ایرانی اطلاع داد.
به گزارش مبل زیبا به نقل از ایسنا، هر چند از آغاز دوره مدیریت رئیس جدید سازمان توسعه تجارت تنها چند روز می گذرد اما به نظر می آید پیگیری سیاست هایی که این سازمان در هفته های گذشته شروع کرده در دولت جدید هم ادامه خواهد داشت.
بسته پشتیبانی از صادرات غیرنفتی که هر ساله از جانب دولت نهایی و ابلاغ می شود، در سال ۱۴۰۰ قبل از آخر دولت دوازدهم نهایی شد و اجرای آن شروع شده است. البته پیش از این صادرکنندگان تذکر داده بودند که در صورت اجرایی نشدن تمام بندهای این بسته، بعضی از فعالان اقتصادی توان توسعه فعالیتهای صادراتی خویش را نخواهند داشت.
حالا علیرضا پیمان پاک – رئیس سازمان توسعه تجارت – اعلام نموده که مقدمات اجرای ماده سه بسته پشتیبانی از صادرات غیرنفتی به مرحله نهایی رسیده و اجرا می گردد.
او توضیح داده: امیدواریم با همکاری صندوق توسعه ملی در مورد تخصیص منابع لازم و همینطور هماهنگی با بانک های عامل، ضمن پرداخت تسهیلات ریالی و ارزی به صادرکنندگان، شاهد کاهش هزینه های حضور صادرکنندگان در بازارهای هدف و افزایش قدرت رقابت پذیری آنها باشیم.
وی ادامه داد: بر مبنای مفاد این دستورالعمل که با استفاده از نظرات سایر بخش های اثرگذار بر تجارت خارجی کشور تدوین شده، سعی کردیم تا فرایند تخصیص و پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش صادراتی به صورت برخط و در حداقل زمان ممکن صورت گیرد و تمامی اطلاعات و ارزیابی ها هم در سامانه و به صورت هدفمند و شفاف صورت گیرد.
معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران افزود: پرداخت تسهیلات از راه سامانه های بهین یاب و سپیدار بوده که بعد از احراز اهلیت صادراتی صادرکنندگان، درخواست متقاضیان به کارتابل بانکهای عامل و احراز اهلیت اعتباری ارجاع و در نهایت اعتبار پرداخت می شود. شاخصهای در نظرگرفته شده جهت احراز اهلیت صادراتی شامل میانگین صادرات در طول سه سال گذشته، بازرگانی یا تولیدی بودن متقاضی، نوع کالای صادراتی بر مبنای ارزش افزوده و اولویت کشورهای همسایه و اوراسیا است که با عنایت به این وزن دهی تلاش در حمایت حداکثری از صادرکنندگان داریم.
وی ضمن اشاره به لزوم استفاده از ابزارهای تشویقی جهت تسریع و تسهیل ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگان خاطرنشان کرد: یکی از شاخصهای اثرگذار در احراز اهلیت صادراتی صادرکنندگان جهت دریافت تسهیلات سرمایه در گردش صادراتی از محل منابع صندوق توسعه ملی، میزان ایفای تعهدات ارزی بوده و صادرکنندگانی که نسبت بیشتری از تعهدات ارزی خویش را ایفا کرده باشند دارای امتیاز بیشتری بوده و جهت دریافت تسهیلات سرمایه در گردش از اولویت بالاتری برخوردار خواهند شد. ارزیابی و اثرگذاری پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش از جانب سازمان توسعه تجارت ایران انجام می شود و بر این اساس، پرداخت مجدد تسهیلات سرمایه در گردش با نرخ های ترجیحی صورت خواهد گرفت.
معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در انتها تصریح کرد: با عنایت به پیگیری های انجام شده و مفاد بسته پشتیبانی از صادرات غیر نفتی سال ۱۴۰۰، مبلغ دو هزار میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی در بانک های عامل سپرده گذاری شده و بانکهای عامل با ترکیب این منابع با منابع خود به نسبت ۵۰-۵۰، در نهایت مبلغ چهار هزار میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش صادراتی با نرخهای ترجیحی پرداخت خواهند کرد.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب