کالای خارجی گارانتی دار چگونه سر از تهران درمی آورد؟

کالای خارجی گارانتی دار چگونه سر از تهران درمی آورد؟ به گزارش مبل زیبا رییس دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) با اعلان اینکه واردات مرزنشینی و کولبری به سبب مسائل معیشتی مشمول ممنوعیت ها و محدودیت ها نیست، اظهار داشت: داشتن گارانتی دلیلی بر واردات قانونی کالا نیست؛ بدین سبب کالاهای خارجی موجود در استانهای غیر مرزی قاچاق هستند و گارانتی آنها مربوط به شرکت های متفرقه است.


به گزارش مبل زیبا به نقل از ایسنا، در ایام اخیر اسنادی از ثبت سفارش لوازم خانگی در زمان ممنوعیت انتشار یافته که برمبنای توضیحات مسئولان، در اصل مربوط به ثبت آماری (مربوط به کالای غیرتجاری) واردات کولبری و مرزنشینی بوده است. ساعاتی پیش گمرک از وزارت صمت خواست که با ممنوعیت های موجود و دستور مقام معظم رهبری، تکلیف این نوع واردات را مشخص نماید.
در این رابطه سعید عباسپور در گفت و گو با ایسنا، درباره وضعیت واردات مرزنشینان، پس از دستور مقام معظم رهبری در خصوص ممنوعیت واردات لوازم خانگی خارجی خصوصاً کره ای اظهار نمود: واردات مرزنشینی و کولبری به سبب مسائل معیشتی مشمول ممنوعیت ها و محدودیت ها نیست. البته در بخش پیله وری، اجازه واردات به کالاهای دارای مشابه داخل داده نمی شود؛ بدین سبب واردات لوازم خانگی فقط به دو رویه کولبری و مرزنشینی انجام می شود.
اما بگفته وی از زمانی که مقام معظم رهبری خواستند کولبران برای انتقال کالا از مرز رد نشوند و ساختاری فراهم گردد که از داخل کالا تامین کنند، قرار شد کالا از بندر بصورت خاص به بخشهای کولبری همچون بانه وارد شود و بعد برمبنای سهمیه به کولبران تحویل داده شود. در این عرصه سهمیه کولبران محدود است و اجازه واردات لوازم خانگی را نیز دارند.
کاهش فعالیت مرزنشینان
عباسپور با آنکه کل مجموعه مرزنشینی، پیله وری و کولبری سالانه یک میلیارد هم سهمیه واردات ندارند، اشاره کرد: سهمیه واردات مرزنشینان در مقابل صادرات است که کالاهای اساسی مثل برنج، قند، شکر، ادوات کشاورزی، قطعات یدکی و لوازم خانگی وارد می کنند. کل سهمیه مرزنشینان در این بخش ۴۰۰ میلیون دلار است که حدود ۲۰۰ میلیون دلار کالاهای غیر از لوازم خانگی وارد می شود اما بطور کلی طی دو سال قبل فعالیت مرزنشینان کاهش داشته و شرکت های تعاونی هم به سبب استقبال پایین به اندازه نصف سهمیه خود هم فعالیت نکردند. این آمارها در گمرک وجود دارد.
سهمیه واردات مرزنشینی
وی با اعلان اینکه فقط دو قشر مرزنشین و کولبر می تواند بطور محدود لوازم خانگی وارد کند، اظهار داشت: کل سهمیه واردات انواع مرزنشینی، سه درصد از صادرات سال قبل است که برای سال ۱۳۹۹ معادل یک میلیارد دلار بود. ۴۰۰ میلیون دلار برای مرزنشینان، بیش از ۲۰۰ میلیون دلار برای کولبران و بخشی هم برای واردات ملوانی است که باتوجه به کاهش فعالیت، مجموع این واردات به ۶۰۰ میلیون دلار هم نرسیده است.
بگفته رییس دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صمت، موضوع ملوانان هم بطور کلی متفاوت می باشد. سهمیه آنها از همین یک میلیارد سهمیه کل مرزشینی است که زیر نظر گمرک و شورای تامین استان فعالیت می نمایند.
گمرک جوابگو باشد
وی ادامه داد: بدین سبب مجموع این شرایط نشان میدهد مقوله قاچاق جدا از این فرایندهاست که در موارد زیادی حتی بصورت کانتینری در گمرک اتفاق می افتد. اسناد انتشار یافته در ایام گذشته نیز مربوط به ثبت آماری (مربوط به کالای غیرتجاری) واردات کولبری و مرزنشینی بوده که سقف محدود دارد.
عباسپور همین طور در پاسخ به انتقاداتی در ارتباط با بیشتر بودن واردات کالاهای مرزنشینی و پیله وری نسبت به سهمیه تعیین شده، اظهار داشت: اگر چنین اتفاقی افتاده، گمرک تخطی کرده است. ثبت آماری فرمول، ضوابط مشخص و سقف دارد و اگر بیشتر از آن باشد سیستم بسته می شود. در اصل گمرک مسئول نظارت بر مرز است و باید پاسخگوی این مسائل باشد.
رییس دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صمت همین طور درباره خروج کالاها از استان های مرزی اظهار نمود: کالایی که مرزنشینان وارد می کنند، مصرف شخصی دارد و اگر بخواهند از استان خارج کنند، حتما باید شورای استان اجازه دهد، حقوق دولت را بپردازند و برخی قوانین را رعایت کنند؛ بدین سبب به طور معمول کالا از استانهای مرزی خارج نمی گردد. همین طور دولت هیچ گاه اجازه خروج تجمیعی از استانهای مرزی را نداده، بلکه کولبران می توانند بصورت تجمیعی کالای خودرا از بندر حوزه استان ترانزیت کنند و در آنجا به نفرات تحویل دهند.
کالای گارانتی دار چگونه سر از تهران در می آورد؟
وی با اعلان اینکه پیله ور اجازه ورود کالاهای مشابه داخل را ندارد و کولبر هم به هیچ عنوان نمی تواند کالاهای وارد شده را از استان خارج کند، در پاسخ به این که چگونه کالاهای خارجی در استان تهران با گارانتی فروخته می شوند، اظهار نمود: به عبارت دقیق تر پیله ور حق ثبت آماری کالای ممنوعه ندارد. همین طور داشتن گارانتی دلیلی بر واردات قانونی کالا نیست. این کالاها هم قاچاق هستند و گارانتی آنها مربوط به شرکت های متفرقه است.



0.0 / 5
1112
1400/07/14
15:08:24
تگهای خبر: تجارت , دلار , دولت , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳



محل تبلیغ شما
مبل زیبا
mobleziba.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مبل زیبا محفوظ است

مبل زیبا

مبلمان و دکوراسیون داخلی