رییس مركز توسعه مكانیزاسیون وزارت كشاورزی:

به دنبال توسعه سرمایه گذاری در بخش تجهیزات کشاورزی هستیم

به دنبال توسعه سرمایه گذاری در بخش تجهیزات کشاورزی هستیم به گزارش مبل زیبا خوزستان رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به این که به دنبال ایجاد رونق در بخش کشاورزی هستیم، اظهار داشت: وزیر جهاد کشاورزی و مسئولان این وزارتخانه به دنبال رونق و توسعه سرمایه گذاری در بخش تجهیزات و ادوات کشاورزی هستند که یکی از راه های تحقق این هدف، برگزاری نمایشگاه های تخصصی است.



کامبیز عباسی امروز، ۲۷ بهمن ماه در افتتاحیه دهمین نمایشگاه ماشین ها، ادوات و آلات کشاورزی اهواز اظهار نمود: این نمایشگاه به سبب تخصصی و کاربردی بودن و همین طور نزدیکی ای که به کشاورزان و روستاییان دارد، یکی از بهترین نمایشگاه های برگزار شده است.

به گزارش مبل زیبا به نقل از ایسنا، وی با اشاره به این که به دنبال ایجاد رونق در بخش کشاورزی هستیم، اضافه کرد: وزیر جهاد کشاورزی و مسئولان این وزارتخانه به دنبال رونق و توسعه سرمایه گذاری در بخش تجهیزات و ادوات کشاورزی هستند که یکی از راه های تحقق این هدف، برگزاری نمایشگاه های تخصصی است.

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد: مسیر کشاورزی و سرمایه گذاری در کشور مشخص و روشن است. در تمام دنیا نوسانات تولید وجود دارد و هر جای دنیا که برویم در کشورهایی که مثل ایران در وضعیت اقلیمی خشک قرار دارند، شاید یک سال تولید زیاد و یک سال تولید کم باشد. این نقطه ضعف در بخش کشاورزی محسوب نمی گردد، بلکه این واقعیت بخش کشاورزی است.

عباسی اظهار داشت: برخی منتقدان به میزان واردات گندم یا کمبودهای موجود در کشور نقد دارند در صورتیکه باید شرایط فعلی و اقلیم خشک کشور را در نظر داشته باشند. باید رابطه بین اقلیم و تولید را کاهش دهیم. یعنی بتوانیم کاری نماییم که با تکنولوژی، فناوری و برگزاری این نمایشگاه ها و بکارگیری یک ماشین مناسب، بذر مناسب و یا بکارگیری دانش، اثرات و ناملایمات اقلیمی را کاهش دهیم.

وی عنوان کرد: امسال بیشترین میزان سرمایه گذاری را در زمینه مکانیزاسیون کشاورزی کشور داشتیم و بیش از ۶ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری دراین زمینه انجام شده که ۸۰ درصد آن بصورت تسهیلات بانکی در اختیار کشاورزان قرار گرفت تا ادوات و ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز خودرا خریداری کنند. تقاضا از طرف کشاورزان بالا رفته و از این بابت خیلی خوشحال هستیم و این مساله که تعداد بی شماری کشاورز کماکان نیاز به استفاده از فناوری دارند ما را خوشحال می کند.

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد: امسال بیش از ۴۰۰ هزار هکتار اراضی شالیزاری بصورت مکانیزه کشت و بیش از ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی شالی به این شیوه برداشت شد. همین طور بیش از ۶ میلیون هکتار گندم و جو آبی و دیم کشور (بالای ۸۶ درصد) بصورت مکانیزه کشت و کار شد و بیش از ۹۵ درصد از هشت میلیون هکتار گندم و جو کشور با کمباین برداشت شد.

عباسی با اشاره به این که روند توسعه مکانیزاسیون جایگاه خودش را در کشور پیدا کرده است، اضافه کرد: دولت وظیفه دارد با کمک عرضه کنندگان ماشین آلات کشاورزی این فناوری ها را به کشاورزی کشور عرضه نماید و در عین حال تسهیلات لازم را در اختیار کشاورزان قرار دهد. در کشور در زمینه لوازم و تجهیزات کشاورزی بیش از ۵۲۳ شرکت تولیدکننده داریم که فعالیت آنها در عرصه تولید ماشین آلات زراعی، باغی، دام، طیور و آبزی پروری است.

وی اشاره کرد: نمایشگاه کمک شایانی به ارتقای فاکتورهای توسعه مکانیزاسیون کشاورزی کشور می کند و برای سال آینده پیش بینی می نماییم که بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در زمینه مکانیزاسیون کشاورزی داشته باشیم. همین طور به دنبال این هستیم که حمایت خودرا به سمت تولیدکنندگان تجهیزات و ماشین آلات کشاورزی که کمترین نوسان عرضه قیمت داشته باشند، حرکت دهیم.

عباسی اظهار نمود: وظیفه مدیریت و تنظیم بازار ماشین های کشاورزی را بعنوان یک نهاده اثرگذار در تولید محصولات کشاورزی برعهده داریم و اگر مقرر است گندم و کلزای کشاورز با مبلغی خریداری و یک قیمت تضمینی برای آن تعیین شود اساسا باید بر عوامل و نهاده های تولید هم نظارت نماییم.

وی افزود: از عرضه کنندگان نیز انتظار داریم که نسبت به ثبات قیمت توجه داشته باشند. تغییر قیمت تراکتورهای کشاورزی یکی از اتفاقاتی بود که رخ داد و البته تقاضای دریافت ادوات کشاورزی بالا رفته بود و این مساله بیان کننده شوق کشاورزان جهت استفاده از تکنولوژی است.

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: مخالف افزایش قیمت غیر مستند تراکتور در این ایام هستیم و کارخانه تراکتورسازی نیز جزو سرمایه های ملی این کشور شمرده می شود و به دنبال پشتیبانی از آن هستیم؛ در عین حال باید از بخش کشاورزی کشور نیز حمایت شود.

عباسی عنوان کرد: در گذشته، به کارگیری پهپادها در کشور محدود بود اما هم اکنون ۴۵۰ دستگاه فعال در این عرصه داریم و امسال تقاضای بکارگیری آن دو و نیم برابر سال قبل بوده است.

وی افزود: ۶۲ مدل پهپاد را شناسایی و بیش از ۱۲ شرکت که قسمتی از آنها دانش بنیان هستند نسبت به عرضه آنها برای خیلی از عملیات های کشاورزی و هوشمندسازی کشاورزی اعلام نمودند. در زمینه سمپاشی کشور شاید بالای ۹۹ درصد سمپاش های عرضه شده در بخش کشاورزی کشور تماماً استانداردسازی شده و میزان سم آنها یکسان سازی و قطر آنها نیز مورد ارزیابی و آزمون قرار گرفته است.

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: در زمینه عملیات کشاورزی حفاظتی، خوزستان قطب کشور است و کشاورزان این استان، خاک زنده و دارای بقایای گیاهی را می شناسند. در زمینه کشاورزی حفاظتی در وضعیت فعلی نزدیک به سه میلیون هکتار از اراضی تحت عملیات کم خاک ورزی و بی خاک ورزی قرار گرفته است؛ دیگر بقایا را آتش نمی زنند و از کشاورزان برای رعایت این فرهنگ قدیمی تقدیر می نماییم.

وی عنوان کرد: نوسانات تولید در کشورهای هم مدار ایران و دارای این اقلیم مشابه، کاملاً طبیعی است و باید با تکنولوژی به سمتی حرکت نماییم که این نوسانات کاهش پیدا کند.

عباسی اظهار داشت: در زمینه باغبانی نیز به دنبال نفوذ مکانیزاسیون هستیم و شاید فقط زیتون، پسته و چند محصول دیگر بصورت مکانیزاسیون باشند که پیش بینی می نماییم حداقل در نیمی از ۲.۹ میلیون هکتار باغ کشور شاهد فراهم شدن مطلوب توسعه مکانیزاسیون باغی باشیم.

وی در آخر اظهار داشت: ۷۰ درصد سطح گلخانه ای کشور اسکلت فلزی با روکش پلاستیکی دارند و برای تکنولوژی در این گلخانه ها و توسعه مکانیزاسیون برنامه ریزی داریم.





منبع:

0.0 / 5
601
1400/11/28
11:58:25
تگهای خبر: آزمون , استاندارد , بازار , تجهیزات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳



محل تبلیغ شما
مبل زیبا
mobleziba.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مبل زیبا محفوظ است

مبل زیبا

مبلمان و دکوراسیون داخلی