معاون امور معادن وزارت صمت:
تعداد پروانه های اکتشاف معادن رو به کاهش است
به گزارش مبل زیبا، همدان معاون امور معادن وزارت صمت با اشاره به این که در کشور یک درصد تقاضاهای اکتشاف به نتیجه می رسد، اظهار داشت: در کشور با سرعت تعداد پروانه های اکتشاف معادن در حال کاهش است.
محتشمی پور پنجشنبه ۲۶مرداد در نشست فعالین حوزه معدن استان همدان، با تاکید براینکه یک درصد فروش معادن برای خسارت های احتمالی فعالیت معدنی است، اضافه کرد: ممکنست فعالیت معدنی موجب ایجاد غبار یا مزاحمت هایی برای روستاییان شود که این یک درصد برای جبران خسارات است بدین سبب خسارت و لطمه باید بررسی و احراز شود و عدد دریافت شده برای جبران خسارات هزینه شود و این که پول را از معادن جمع نماییم و برای سایر مباحث استان هزینه نماییم مغایر با قانون است.
وی درباره ی افزایش اختیارات استان در عرصه معادن، اضافه کرد: استان در سطح اختیارات موجود باید برخی مباحث را سامان دهد. در صدور مجوز ها تفویض اختیار کامل داریم اما گواهی کشف در بعضی از معادن بزرگ و مهم باید در تهران بررسی شود.
وی با اعلان اینکه تعیین صلاحیت در استان اشاره کرد: امتیازهای مالی در تعیین صلاحیت به روز شده و نسبت به آخرین وضعیت جهش داشته است. ثبات در امتیازها سبب شده بود که تعدادی از معادن ما در دست افرادی باشد که اصلاً توان نداشتند.
محتشمی پور با تأکید بر این که تا کنون به ماشین آلات که افراد حقیقی داشتند امتیاز نمی دادیم، بیان کرد: این عدد ارزش گذاری روی ماشین آلات برای این است که از امتیاز مالی برخوردار شوند.
این مقام مسئول با تأکید بر این که دولت قرار نیست کارخانه فرآوری سنگ راه اندازی کند، اظهار داشت: ظرفیت خوبی در بخش سنگ در همدان وجود دارد که بخش خصوصی می تواند در بحث فرآوری ورود کند.
محتشمی پور اضافه کرد: شکل سنتی بازار سنگ در همدان سبب شده استقرار واحدهای صنعتی فرآوری سنگ در همدان کمتر شود.
وی افزود: چرا هرروز باید محدوده های زیست محیطی حفاظت شده افزایش یابد؟ این لطمه به مسیرهای توسعه کشور می زند به طوریکه با سرعت پروانه های اکتشاف معادن پایین می آید.
معاون امور معادن وزارت صمت با اشاره به این که در کشور یک درصد تقاضاهای اکتشاف به نتیجه می رسد، اشاره کرد: حساسیت های منابع طبیعی وجود دارد که باید در بحث منابع طبیعی از ظرفیتهای قانونی استفاده گردد و نگاه بخشی صورت نگیرد.
زنجیره معدنی همدان تکمیل نیست
معاون اقتصادی استاندار همدان نیز در این نشست اظهار داشت: در استان همدان زنجیره معدنی تکمیل نیست و تکمیل این زنجیره مستلزم ایجاد سهولت در اعطای پروانه اکتشاف و بهره برداری است.
سید مجتبی حسینی، با اشاره به این که استان اختیارات کمی در مرتفع کردن مشکلات و معضلات دارد، اظهار داشت: درخواست داریم تمرکز زدایی از تهران اتفاق بیفتد و تصمیم گیری ها به استان واگذار شود تا کارها بهتر جلو برود.
وی با اعلان اینکه ایمیدرو در استان همدان نمایندگی ندارد، اضافه کرد: ایمیدرو در عمده استانهایی که فعالیت معدنی دارند سرمایه گزاری نموده است، اما در همدان این اتفاق نیفتاده که انتظار داریم زودتر در استان کارسازی شود.
حسینی اشاره کرد: منطقی است تعدادی از اختیارات اداره کل صممت افزایش یابد و اگر تفویض اختیار واگذاری معادن به استان همدان صورت بگیرد اتفاقات خوبی را می توانیم رقم بزنیم.
این مقام مسئول با اعلان اینکه استان همدان استانی از بعد صنعتی سهم کمی دارد اما با داشتن ذخایر معدنی حتما می تواند در این زمینه نقش آفرینی داشته باشد.
راه اندازی شهرک تخصصی صنایع معدنی در همدان
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان همدان نیز در ادامه از راه اندازی شهرک تخصصی صنایع معدنی در همدان خبرداد و اظهار داشت: فضای معدنی استان همدان به نحو احسن رو به جلو است.
احمد شانیان اضافه کرد: جلوگیری از خام فروشی دغدغه های معدن کاران است که در این جهت شهرک تخصصی صنایع معدنی شکل خواهد گرفت.
منبع: mobleziba.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب