نگاهی به برنامه میدری برای حل مسائل کلان تعاون، کار و رفاه اجتماعی

نگاهی به برنامه میدری برای حل مسائل کلان تعاون، کار و رفاه اجتماعی به گزارش مبل زیبا، وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی همپوشانی و ناهماهنگی در اجرای برنامه ها و طرح های حمایتی یارانه ای و امدادی، ضعف در فضای کسب و کار تعاونی ها و خلا قانونی و فقدان مقررات پایین دستی در حوزه تعاون را جزو چالش های این حوزه می داند که باید برای آنها راهبردهایی درنظر گرفته شود.


به گزارش مبل زیبا به نقل از خبرگزاری ایرنا، «احمد میدری» وزیر پیشنهادی دولت چهاردهم برای تصدی پست وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی سال ها در حوزه فقر و نابرابری پژوهش کرده است. وی تجربه معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را هم در کارنامه خود دارد و جزئیات در ارتباط با حوزه تعاون، کار و به ویژه رفاه را می شناسد. به شهادت فعالان حوزه کار، میدری نگاه اجتماعی به حوزه رفاه دارد و همین خصوصیت مثبت اوست که سبب شده از نظر آنها به یکی از بهترین انتخابهای موجود برای تصدی این پست تبدیل گردد.
میدری مسائل مهمی مانند ضعف در ارتباط ارگانیک و مستمر میان زیرمجموعه های در رابطه با حوزه مسائل اجتماعی وزارت خانه با تشکل های مردمی، همپوشانی و ناهماهنگی در اجرای برنامه ها و طرح های حمایتی یارانه ای و امدادی، ضعف در فضای کسب و کار تعاونی ها، خلا قانونی و فقدان مقررات پایین دستی در حوزه تعاون، مشارکت اقتصادی پایین به ویژه مشارکت زنان در زمینه کسب و کار و وجود بیشتر از ۵.۷ میلیون از جوانان ۲۹-۱۵ ساله غیرشاغل و غیرمحصل (Neet ها)، کاهش سهم پایین کارآفرینان بالقوه (کارفرمایان) در اقتصاد ایران، سهم ۴۳درصدی جمعیت بیکار فارغ التحصیل آموزش عالی از کل بیکاران و عدم انطباق شغل و مهارت و تداوم روش سنتی جست وجوی شغل را از مشکلات جدی حوزه تعاون، کار و رفاه اجتماعی می داند.
او برای مساله قرار گرفتن تمام مسائل تحت الشعاع بنگاهداری وزارت تعانون، کار و رفاه اجتماعی ۲ راهبرد درنظر گرفته است؛ نخست کاهش سهم به زیر ۲۰ درصد و دوم انتقال بنگاه ها به یک نهاد غیرسیاسی. برنامه ای که برای حل آن ها دارد به این شکل است که راهبرد نخست را مصوبه هیات امنای سازمان تأمین اجتماعی است و راهبرد دوم پیشنهاد کارشناسان بین المللی. انتصاب در بنگاه ها از سیاسی به حرفه ای تبدیل خواهد شد.
چالش و مسئله بعدی که وی در برنامه هایش به آن اشاره کرده، خلل در رابطه دولت و جامعه و رابطه بده و بستان دولتمردان با یک گروه ضد گروههای غائب است. او راهبرد تعمیق و تعمیم سه جانبه گرائی را درنظر گرفته و برنامه اش برای دستیابی به این راهبرد ایجاد یک ساز و کار تخصصی و فرابخشی و تداوم برنامه ای که در مرکز توانمندسازی حاکمیت و جامعه تهیه شده است.
تصمیم گیری غیرکارشناسی و مبتنی بر شواهد پراکنده به جهت فقدان بانک اطلاعات جامع از بازار کار، نظام بودجه ریزی و واحدهای اقتصادی چالش دیگر در این بخش است که میدری برای حل آن ایجاد و تکمیل بانک اطلاعات جامع بازار کار ایجاد و تکمیل بانک اطلاعات جامع نظام بودجه ریزی و بانک اطلاعات جامع واحدهای اقتصادی را درنظر گرفته است.
مسئله دیگر بحران صندوق های بازنشستگی راهبرد اصلاح بنگاهداری، سه جانبه گرائی و اصلاحات سنجه ای را درنظر دارد.
افزایش فزآینده فقر و نابرابری مساله مهم دیگر در قسمت رفاه است. راهبرد میدری برای رفع این مشکل رهبری مساله عدالت اجتماعی در دولت از راه تقویت صدای فقیران و گروههای کم صدا همچون توان یابان، زنان، روستائیان، حاشیه نشینان، طردشدگان، اقوام اصلاح سیاست های کلان است که برای آن برنامه تهیه پیوست عدالت/ تأمین اجتماعی برای لوایح و طرح ها. در مرکز توانمندسازی حکومت و جامعه مبانی و شیوه های آنرا در نظر گرفته است.
همپوشانی و ناهماهنگی در اجرای برنامه ها و طرح های حمایتی، یارانه ای و امدادی چالش دیگر در قسمت رفاه است. ایجاد هماهنگی و رفع همپوشانی در اجرای برنامه ها از راه ایجاد سازوکار پنجره واحد خدمات رفاهی راهبردی است که میدری در این بخش در پیش گرفته است و برنامه ای که برای رفع این چالش دارد، راه اندازی پنجره واحد خدمات حمایتی و پرونده‌ی الکترونیک رفاهی افراد و خانواراست.
ضعف در فضای کسب و کار تعاونی ها بعنوان چالش بعدی در برنامه میدری یاد شده قرار گرفته است. راهبرد رفع این ضعف ایجاد شفافیت، تمرکززدایی، اصلاح حکمرانی بخش تعاون است که با برنامه خروج از تصدی گری دولت و واگذاری اعطای مجوزهای تشکیل تعاونی و سایر مجوزهای قابل، تفویض به اتحادیه های تعاونی و اتاق تعاون، ایجاد سازوکاربرای تشکیل تعاونی ها و زنجیره های تعاونی بین المللی، شبکه سازی تجاری بین تعاونی ها به نتیجه خواهد رسید.
وزیر پیشنهادی تعاون، مشارکت اقتصادی پایین به ویژه مشارکت زنان در زمینه کسب و کار و وجود بیشتر از ۵.۷ میلیون جوانان ۱۵-۲۹ ساله غیرشاغل و غیرمحصل (Neet ها) را یکی دیگر از چالش ها و مساله های بخش تعاون میداند، او با راهبرد بهبود اشتغال پذیری جوانان و زنان و توسعه مشارکت آنها تلاش دارد این چالش را حل کند. برنامه میدری برای رفع چالش تهیه مقررات و سازوکارهای اجرائی برنامه اشتغال بانوان با رعایت نقش زن در خانواده و تصویب «برنامه ملی رشد مهارت های رقومی کشور» و تحول رقومی (دیجیتال) کشور است.
وی سهم ۴۳ درصدی جمعیت بیکار فارغ التحصیل آموزش عالی از کل بیکاران و عدم انطباق شغل و مهارت و تداوم روش سنتی جستجوی شغل را دیگر مساله وزارت کار میداند، استفاده از هوش مصنوعی برای توسعه نظام جستجوی شغل، مهارت اندوزی و صادرات خدمات کار راهبردی است که میدری قصد دارد و برنامه رفع این مشکل از جانب او تشکیل سامانه ملی اطلاعات بازار کار و استقرار و پیاده سازی کامل نظام اطلاعات بازار مهارت و شغل اجرای آموزش های مهارتی چندگانه (فنی، اجتماعی، کسب و کار و... ) مورد نیاز برای جوانان و زنان اعلام شده است.



منبع:

0.0 / 5
193
1403/05/27
10:24:53
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , بودجه , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵



محل تبلیغ شما
مبل زیبا
mobleziba.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مبل زیبا محفوظ است

مبل زیبا

مبلمان و دکوراسیون داخلی