روند پیمان های دسته جمعی در خراسان رضوی رو به افزایش است
به گزارش مبل زیبا، مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی اظهار داشت: در صورتیکه از سال 1396 تا 1399 پنج پیمان دسته جمعی در استان در امتداد استفاده از ظرفیت های قانون کار منعقد شده بود اما از سال 99 تا حالا این پیمان ها در میان رسته های مختلف تولیدی و خدماتی استان رو به توسعه گذاشته است.
به گزارش مبل زیبا به نقل از خبرگزاری ایرنا، محمدامین بابایی عصر شنبه در نشست خبری با خبرنگاران درباب تبیین ظرفیت های قانون کار درباب پیمان های دسته جمعی اضافه کرد: پیمان های دسته جمعی یک اقدام دسته جمعی میان کارگر و کارفرما به عنوان ۲ گروهی است که منافع آنها به هم گره خورده است و با اهمیت ترین راه حل برای ایجاد بهبود در عرصه روابط کار یا روابط بین کارگر و کارفرما بشمار می رود.
وی افزود: براین اساس از سال ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸ فقط کوره پزخانه ها در خراسان رضوی هرساله از پیمان دسته جمعی برخوردار بودند، اما از سال ۱۳۹۹ تا امسال شرکتهای مسافربری، نانوایی ها، جرثقیل داران تاور (از ماشین آلات ضروری صنعت ساختمان) و مسئولان کنترل کیفی کالاها به لیست پیمان داران دسته جمعی افزوده شدند.
او اظهار داشت: پیمان دسته تعدادی از نوع پیمانهای کتبی است که بمنظور تعیین شرایط کار بین یک یا چند ( شورا یا انجمن صنفی و یا نماینده قانونی کارگران) از یک طرف و یک یا چند کارفرما و یا نمایندگان قانونی آنها یا بین کانونها و کانونهای عالی کارگری و کارفرمایی منعقد می شود.
به گفته مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی، پیمانهای دسته جمعی کار هنگامی اعتبار قانونی و قابلیت اجرائی خواهند داشت که مزایایی کمتر از آن چه در قانون کار پیش بینی شده است در آن تعیین نشده باشد، با قوانین و مقررات جاری کشور و تصمیمات و مصوبات قانونی دولت مغایر نباشد و موضوع یا موضوعات پیمان با مقررات وزارت کار و امور اجتماعی عدم تعارض نداشته باشد و به تایید برسد.
بابایی اضافه کرد: در صورتیکه مذاکرات دسته جمعی کار منجر به انعقاد پیمان دسته جمعی کار شود، باید متن پیمان در سه نسخه تنظیم و به امضای طرفین برسد، ۲ نسخه از پیمان در اختیار طرفین عقد پیمان دسته جمعی قرار گرفته و نسخه سوم ظرف سه روز در قبال گرفتن رسید و بمنظور رسیدگی و تایید، تسلیم وزارت کار و امور اجتماعی خواهد شد.
وی ابراز امیدواری کرد با تبیین بیشتر مذاکرات و پیمان های دسته جمعی ذیل ماده ۱۴۰ تا ۱۴۴ قانون کار رسته های تولیدی و صنفی بیشتری از این ظرفیت قانونی بهره گیرند.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب