تولید كاتالیست هایی كه انحصار شركت های خارجی را شكست
مبل زیبا: محققان كشورمان با كاربردی كردن فناوری نانو در كاتالیست ها علاوه بر آنكه سبب افزایش راندمان واحدهای صنعتی شده اند، از نظر استواری باز بهینه سازی شد؛ به گونه ای كه به قول آنها عمر این كاتالیست ها نیست به مشابه خارجی افزایش یافته است.
به گزارش مبل زیبا به نقل از ایسنا، محمدامین ابراهیمی از محققان این طرح در نشست خبری امروز كه در معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری برگزار شد، با اشاره به اینكه هم اكنون ۷۰ درصد كاتالیست مورد نیاز صنعتی از طرف این شركت دانش بنیان تامین می شود، اضافه كرد: ۳۰ درصد باقی مانده از راه روش هایی به كشور وارد میگردد و عمده واردات كشور از یك شركت هندی است.
وی با اشاره به اینكه این شركت هندی انحصار فروش كاتالیست های یكی از شركت های آمریكایی را در اختیار دارد، افزود: این شركت وظیفه تامین كاتالیست تولید احیای آهن اسفنجی را در خاور میانه در اختیار دارد و ایران از سال ۶۲ و ۶۳ كاتالیست های مورد نیاز خود در این حوزه را از راه این شركت هندی تامین می كرده است.
ابراهیمی با اشاره به دستاوردهای این شركت دانش بنیان داخلی در زمینه تولید كاتالیست های صنایع فولادسازی و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی، اظهار نمود: ما با عرضه این محصولات انحصار را از شركت هندی خارج كردیم و به تدریج محصولات ما كه قابلیت های بالاتری نسبت به مشابه خارجی دارد، جایگزین محصولات خارجی شد.
وی با اشاره به جزئیات فرایند تولید این كاتالیست ها در این شركت دانش بنیان، تصریح كرد: در ابتدای فعالیت، صنایع داخلی اعتماد كمی به محصولات ما داشتند، ولی در سال های اخیر به سبب افزایش مسؤولیت پذیری ها و پشتیبانی از كالای ساخت داخل سطح اعتماد بخش های صنعتی به محصولات تولید داخل افزایش یافته است.
این محقق با اشاره به بهره برداری از كاتالیست احیای آهن اسفنجی در فولاد مباركه اصفهان از سال ۱۳۹۳ اشاره كرد: كاربردی شدن محصولات ما به سبب بالاتر بودن پارامترهای محصولات تولیدی داخلی نسبت به كالاهای مشابه خارجی است كه از آن جمله می توان به افزایش ۵ تا ۱۰ درصدی ظرفیت تولید آهن اسفنجی به سبب استفاده از كاتالیست های ما بوده است.
ابراهیمی با اشاره به اینكه هم اكنون ۷۰ درصد كاتالیست مورد نیاز فولادسازی از راه این شركت تامین می شود، تصریح كرد: برمبنای برنامه ریزی های صورت گرفته، این میزان تا سال آینده به ۸۰ درصد افزایش می یابد.
وی با بیان این كه بعضی از كاتالیست های تولید شده كه پایه فلزات گرانبها را دارند، قابل بازیافت هستند، افزود: علاوه بر آن در بعضی از كاتالیست های تولیدشده از فناوری نانو استفاده شده كه این امر سبب شد تا سطح ویژه آنها نسبت به نمونه های خارجی افزایش یابد.
وی با اشاره به اینكه این قابلیت سبب افزایش ظرفیت و راندمان واحدهای صنعتی می شود، اضافه كرد: علاوه بر آن كاتالیست های تولید شده با كاربرد در صنعت نفت از نظر استواری در شرایط بهتری قرار دارند، به گونه ای كه عمر مفید آنها نسبت به كالاهای مشابه افزایش یافته است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب