مردم خودشان به گرانی دامن می زنند

دلیل خرید بیش از اندازه شكر چیست؟

دلیل خرید بیش از اندازه شكر چیست؟ به گزارش مبل زیبا در شرایطی كه بازار كالا امروز با مشكل افزایش قیمت و تخلفاتی همچون گران فروشی دست و پنجه نرم می كند، برخی افراد هم خودشان به این مسئله دامن زده و با هیجانات بی هدف، به سمت خرید یك محصول هجمه هایی می آوردند كه اتفاقاً به سودجویان كمك می نماید سریع تر به هدفشان كه كسب سودهای نجومی و غیرقانونی می باشد برسند.


به گزارش مبل زیبا به نقل از ایسنا، چندی است مشكلی در بازار وجود دارد كه می توان از آن بعنوان گران فروشی علنی و رسمی یاد كرد، چون كه امروز یك دو یا چند كالا نیست كه با گرانی دست و پنجه نرم می كند، بلكه گروهی از كالاها و تقریباً همه عرضه كنندگان خرد، محصولاتی همچون ماكارونی، شكر، تن ماهی، چای و… را به قیمتی بالاتر از آنچه روی آن حك شده و بالاتر از نرخ مصوب دولتی می فروشند.
اما در این میان هجمه های برخی افراد برای خریدن این محصولات گران شده آن هم نه به اندازه نیاز روزانه، هفتگی یا ماهانه بلكه بسیار بیشتر از چیزی كه تصور می شود، عجیب و غریب به نظر می آید كه اتفاقاً همین هیجانات سبب می شود میزان تقاضا برای آن كالا از ظرفیت شبكه توزیعش در كشور آن هم در یك بازه زمانی نسبتاً كوتاه، بیشتر شود و گرانی را تشدید و بعضاً باعث كمبود مقطعی آن كالا شود.
شاید هجمه برای كالاهایی همچون ماكارونی، برنج و… كه می توانند مصرف روزانه و بیشتری بعنوان غذا داشته باشند، توجیه پذیرتر باشد اما برای محصولی همچون شكر كه مصرف بسیار پایینی در سبد خانوار دارد و هر كسی شاید روزانه ۲۰ گرم هم شكر مصرف نكند، چه نیازی به هجمه هایی از این دست و خریدن چند ۱۰ كیلوگرم شكر و دپو كردن وجود دارد؟!

مردم خودشان عامل گرانی می شوند
علی قنبری - عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس- در این باره به ایسنا اظهار داشت: متأسفانه بعضی از شهروندان با یك رفتار هیجانی هر وقت عرضه یك كالا كم می شود، به سمت آن هجمه می برند و آنقدر تقاضای كاذب ایجاد می كنند كه خودشان عامل گرانی و افزایش قیمت می شوند و كمبود كالا در بازار را هم تشدید می كنند.
وی اضافه كرد: این واكنش ها، یك نوع رفتار احساسی و همجمه های غیر منتظره است كه ریشه در یك فرهنگ نادرست دارد و این در شرایطی است كه عكس این رفتار را در كشورهای توسعه یافته در زمان جنگ جهانی دوم در مقاطع مختلف شاهد بودیم و در آن برهه زمانی كه كالاهایی با كمبود مواجه می شد، مردم كمتر از نیازشان مصرف می كردند و اگر گران می شد آنرا نمی خریدند.
معاون سابق وزیر جهاد كشاورزی با تاكید بر اینكه این شهروندان بایستی بدانند كه به زیان خودشان عمل می كنند، خاطرنشان كرد: این شهروندان باید بدانند با خرید بیش از اندازه و احتكار یك كالا آن هم در برهه های حساسی كه كمبود مقطعی یا گرانی به وجود می آید، مشكل بیشتری برای خودشان ایجاد می كنند، آن هم كالایی همچون شكر كه جزو محصولات حیاتی نیست.
مسلماً گرانی و گران فروشی پدیده های خوشایندی نیستند و مسئولان دستگاه های نظارتی همچون سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان وظیفه دارند كه با آنها برخورد كنند اما از جانب دیگر هیجانات غیر قابل پیش بینی و غیر قابل كنترل بعضی از افراد این روند و تخلفات را تشدید می كند و سبب می شود كه متخلفان سریع تر به اهدافشان كه پر كردن جیب شان از سودهای غیر قانونی می باشد برسند.



5.0 / 5
4388
1398/02/24
23:31:19
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳



محل تبلیغ شما
مبل زیبا
mobleziba.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مبل زیبا محفوظ است

مبل زیبا

مبلمان و دکوراسیون داخلی