برای نخستین در یك سال گذشته
قیمت جهانی مواد غذایی كاهش پیدا كرد
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) اعلام نمود قیمت جهانی مواد غذایی برای اولین بار در ۱۲ ماه گذشته تحت تأثیر افت قیمت روغنهای گیاهی، غلات و محصولات لبنی در ژوئن ۲.۵ کاهش پیدا کرد.
به گزارش مبل زیبا به نقل از ایسنا، شاخص قیمت غذای فائو که تغییرات ماهانه سبدی از غلات، دانه های روغنی، محصولات لبنی، گوشت و شکر را بررسی می کند، در ژوئن به ۱۲۴.۶ واحد در مقایسه با ۱۲۷.۸ واحد در ماه مه کاهش پیدا کرد. آمار ماه مه پیش از این ۱۲۷.۱ واحد اعلام شده بود.
قیمتها بر اساس سالانه در ژوئن ۳۳.۹ درصد افزایش داشت.
شاخص قیمت روغن گیاهی فائو تحت تأثیر کاهش قیمت روغن پالم که ناشی از انتظارات برای تولید بالاتر در تولیدکنندگان بزرگ و عدم وجود تقاضای جدید برای واردات بود، در ژوئن ۹.۸ درصد کاهش پیدا کرد. قیمت روغن سویا و آفتابگردان هم کاهش داشت.
شاخص قیمت غلات فائو در ژوئن بر اساس ماهانه ۲.۶ درصد کاهش پیدا کرد اما بر اساس سالانه ۳۳.۸ درصد افزایش نشان داد. قیمت ذرت پنج درصد کاهش داشت که ناشی از انتظارات برای بازدهی بالاتر از حد مطلوب محصول آرژانتین و بهبود وضعیت محصول آمریکا بود. قیمت جهانی برنج هم در ژوئن کاهش پیدا کرد و به پایینترین حد در ۱۵ ماه اخیر رسید چونکه هزینه بالای حمل و کمبود کانتینر همچنان فروش صادراتی را محدود نگه داشته است.
شاخص قیمت لبنیات در ژوئن یک درصد کاهش پیدا کرد. کره تحت تأثیر کاهش سریع تقاضای جهانی برای واردات و افزایش اندک ذخایر بخصوص در اروپا، بزرگترین کاهش را داشت.
شاخص قیمت شکر در ژوئن بر اساس ماهانه ۰.۹ درصد رشد کرد و به بالاترین حد از مارس سال ۲۰۱۷ رسید. ابهامات در مورد تأثیر وضعیت اقلیمی نامطلوب بر بازدهی محصول در برزیل که بزرگترین صادرکننده شکر جهان است، قیمتها را بالا برده است. شاخص قیمت گوشت در ژوئن ۱.۲ درصد در مقایسه با ماه مه افزایش پیدا کرد. قیمت همه انواع گوشت با افزایش واردات از جانب برخی از کشورهای شرق آسیا که کندی خرید گوشت از جانب چین را جبران کرد، افزایش داشت.
فائو برآورد خود از تولید جهانی غلات در سال میلادی جاری را اندکی پایین آورد که به علت کاهش چشم گیر پیشبینی تولید ذرت برزیل که ناشی از دوره هیای طولانی خشکسالی و تأثیر منفی آن بر محصول بود. چشم انداز تولید جهانی گندم هم ماه جاری به علت آب و هوای خشک در خاور نزدیک که به چشم انداز محصول این منطقه صدمه زد، ضعیف تر شد. اما پیشبینی تولید جهانی برنج در سال ۲۰۲۱ بالا رفت.
فائو پیشبینی خود از میزان استفاده جهانی از غلات در فصل ۲۰۲۲-۲۰۲۱ را به میزان ۱۵ میلیون تن در مقایسه با پیشبینی ماه پیش خود کم کرد و ۲.۱۸۰ میلیارد تن برآورد کرد که همچنان ۱.۵ درصد در مقایسه با فصل ۲۰۲۱-۲۰۲۰ بالاتر است.
بر اساس گزارش رویترز، فائو اعلام نمود ذخایر جهانی غلات تا آخر فصل ۲۰۲۲-۲۰۲۱ برای اولین بار از فصل ۲۰۱۸-۲۰۱۷ بالاتر از سطح ابتدای فصل خواهد بود.
منبع: مبل زیبا
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب