طی نشست فعالان ذیل وزارت تعاون با معاون وزیر كار بررسی شد
همگرایی برای دغدغه های کارگری، کارفرمایی در استانی با صنایع بزرگ و سخت
مبل زیبا: مبل زیبا: مدیران دستگاه های دولتی و شرکت های زیر مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان کرمان که بالاتر از 400 هزار کارگر دارد، در نشستی با معاون روابط کار این وزارتخانه ها از دغدغه ها و راهکارهای پیشنهادی خود در بخش کارگری و کارفرمایی برای حل مشکلات موجود گفتند.
به گزارش مبل زیبا به نقل از خبرگزاری ایرنا، پروانه رضایی معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مسافرت اخیر خود به کرمان اظهار داشت که این استان را به عنوان اولین سفر استانی خود در این مسئولیت بدین علت برگزیده که استان صنعت، آن هم از نوع صنعت دشوار است.
وی اواخر هفته گذشته در جمع نمایندگان تشکل های کارگری، کارفرمایی و شوراهای اسلامی کار استان و سپس شورای هماهنگی نهادهای زیرمجموعه وزارت تعاون حضور یافت تا در یک دورهمی ذیل خانواده این وزارتخانه بزرگ در استان، ظرفیت ها و مشکلات پیش روی این عرصه واکاوی و چکش کاری شود.
فصل مشترک اظهارات مطرح شده در هر ۲ نشست که ساعت ها به طول انجامید، توجه به حقوق کارگر در عین حال چالش هایی بود که کارفرمایان در وضعیت اقتصادی فعلی با آن مواجهند و معاون وزیر نیز از اصل سه جانبه گرایی (دولت، کارگر و کارفرما) به عنوان مبنای تصمیم گیری در این زمینه نام برد.
سخنان معاون روابط کار وزیر تعاون در جمع اعضاء شورای هماهنگی این وزارتخانه را در لینک زیر مطالعه کنید:
معاون وزیر کار خطاب به مدیران: پیش از بحران های کارگری اقدام کنید
کلیات جلسه
مدیرعامل شرکت صنایع مس شهید باهنر که میزبان این جلسه بود ضمن معرفی خلاصه از این مجموعه و سابقه کارهای آن اظهار داشت: این شرکت بزرگ ترین مجموعه کشور در عرصه پایین دستی مس است که سال ۱۳۶۴ کلنگ زنی شد و سال ۱۳۷۰ به بهره برداری اولیه رسید؛ طرح های توسعه آن بتدریج اجرا شد بطوریکه اینک ۶ کارخانه دارد.
احسان نمازی زاده اضافه کرد: هزار و ۸۰ نفر بصورت قرارداد مستقیم و تامین نیرو در این مجموعه مشغول بکار هستند و حدود ۴۰۰ نفر کارکنان پیمانکار هستند.
تغییرات قانون کار به سود کارگر و کارفرما
وی اظهار داشت: زمانی که قانون کار تصویب گردید اختلافاتی وجود داشت و الان زمان آن رسیده باتوجه به تحولاتی که در عرصه های مختلف ایجاد شده با استفاده از نظام برنامه ریزی غیرمتمرکز، قانون کار تغییراتی داشته باشد که هم به سود کارگران و هم به سود کارفرمایان باشد.
وی اضافه کرد: پیشنهاد ما این است که لایحه ای با کسب نظر از تمامی تشکل های کارگری و کارفرمایی از جانب دولت تهیه شود و تا آن زمان که نیازها و موضوعات کارگر حل نشود ما نمی توانیم تولید و راندمان خوبی داشته باشیم.
نمازی زاده اظهار داشت: مشکلی داریم که همه شرکت های زیرپوشش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز با آن مواجهند و آن تقسیم سود بالای ۹۰ درصد در این شرکت هاست البته صندوق های بازشنستگی هم برای تامین نقدینگی به منابع نیاز دارند ولی این مساله (تقسیم سود سهام) شرکتها را با چالش مواجه کرده است.
بازدید از مجتمع مس شهید باهنر برداشتن ایستایی حوزه کار و تولید
مدیرعامل شرکت معادن زغال سنگ کرمان هم اظهار داشت: به علت زیان انباشته و ۱۰ سال ماده ۱۴۱ بودن مجموعه شرکت زغال سنگ روز به روز خسران و زیان انباشته شرکت بیشتر شده و مجموعه دیون و بدهی به سازمان تامین اجتماعی و سازمان امور مالیاتی جاری و ساری بوده است.
کوروش یزدان اضافه کرد: واقعیت این است که اگر در عرصه بازبینی مشمولان مشاغل سخت و زیان آور اقدام گردد برای آنهایی که واقعاً شایستگی برخورداری از این مساله را دارند و در تبصره ۲ ذیل ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی یک بند برای معادن دیده شود، به سبکبالی و ظرفیت سازی در عرصه تولید کمک می نماید.
وی بیان کرد: الان در عرصه شرکت زغال سنگ حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر نیرو داریم ولی نیرویی که در قالب عملکردی بتوانیم خروجی بگیریم به ۵۰۰ نفر نمی رسد. این مجموعه حتی اگر هر روز و هرچند در عرصه مولدسازی، املاک و اموالش را بفروشد و دیون خودرا بپردازد و پنج سال بعد به همین روال ادامه دهد، باز به مشکل بر می خورد.
مدیرعامل شرکت معادن زغال سنگ کرمان اظهار داشت: اگر این موارد و مواردی که در بازدید از معدن زغال سنگ پابدانا (با حضور معاون وزیر) عنوان شد، حل شود دیگر حوزه های چرخه صنعت هم از این مساله برخوردار شوند، قسمتی از ایستایی حوزه کار و تولید برداشته و عرصه کار به نحوی باز می شود که حوزه اشتغال در بخش تکلیفی و سیاست گذاری به منصه ظهور برسد.
مدیر مجتمع بارز کرمان هم که چندماه پیش تحصن های کارگری آن خبرساز بوده است در ادامه نشست با بیان آماری از تولید در این مجتمع اظهار داشت: قوانین سختگیرانه شستا شامل حال مجموعه بارز و مس باهنر شده است و در حوزه پرداخت به کارکنان، اختلاف زیادی با شرکت های فولادی و معدنی داریم بطوریکه امسال حدود ۱۱۱ نفر از سطوح کارگری در آزمون های شرکت های معدنی و فولادی پذیرفته شدند و با حقوق بالاتر رفتند، در بخش کارشناسی نیز بارز ۲۶ نفر ریزش داشته است.
شورای هماهنگی دستگاه های تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سرریز لطمه های برگرفته از صنایع
در ادامه نوبت به معاون اداره کل بهزیستی استان کرمان که رسید، اظهار داشت: سرریز لطمه های اجتماعی به ویژه لطمه های برگرفته از صنایع باید مقداری توسط خود صنایع پوشش داده شود، بعنوان مثال زمانی که در سیرجان حقوق ها افزوده می شود نخستین مشکلی که پیش می آید بحث مسکن و اجاره بها است.
علی ابراهیمی اضافه کرد: در بم بیشترین مشکل پس از رونق ارگ جدید، مسکن بود و افزایش لطمه داشتیم.
وی بیان کرد: درخواست داریم در سطح وزارتخانه سرریز لطمه های هر صنعت جزو مسئولیت های اجتماعی اش پوشش داده شود، نیاز نیست پول آنرا به بهزیستی یا مجموعه دیگر بدهند بلکه خودشان مرکز مشاوره یا کلینیک مددکاری داشته باشند.
معاون اداره کل بهزیستی استان کرمان اظهار داشت: آمار لطمه های اجتماعی بسیار نامناسب است و با بودجه کم بهزیستی و دستگاه های مشابه، مشکل حل نمی شود.
مدیرعامل شرکت معادن اسفندقه نیز عقب ماندگی در تکنولوژی روز دنیا و کمبود نقدینگی را از مشکلات این حوزه خواند.
کاهش ضریب پشتیبانی تامین اجتماعی
مدیرکل تامین اجتماعی استان کرمان نیز اظهار داشت: میزان پوشش بیمه تامین اجتماعی در کشور ۵۵ درصد و در استان ۵۰ درصد است.
محمود شیخ شعاعی اضافه کرد: بحث اصلی ما ناترازی است، ورودی و خروجی با هم نمی خواند و ضریب پشتیبانی ما پایین آمده است؛ در استان ماهانه ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان هزنیه های بیمه و درمان ما است.
وی بیان کرد: ۲۵۰ هزار خانوار مستمری بگیر داریم و سازمان در کل کشور ۷۰ همت کمبود اعتبار برای پرداخت تعهدات دارد که این عدد در استان کرمان برای ماه های بهمن و اسفند هشت همت است.
مدیرکل تامین اجتماعی استان کرمان اظهار داشت: دو راه بیشتر نداریم، که دولت به تعهدات خود عمل کند و در استان نیز از بخش خصوصی و کارفرمایان طبق آخرین گزارش پنج هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان مطالبات موجود پرداخت گردد.
وی اضافه کرد: یا دولت به کمک تامین اجتماعی بیاید و به تعهداتش عمل کند یا در استانها آزادی عمل داشته باشیم که طبق ضوابط و مقررات مطالبات مان را از کارفرمایان بگیریم و الان محدودیت داریم.
مطالبات مراکز درمانی و داروخانه ها ۵۲۷ میلیارد بوده است
شیخ شعاعی اظهار داشت: مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی برای همه استانداران همچون استاندار کرمان نامه نوشت که باوجود فضاسازی هایی که شده مطالباتی که کل مراکز درمانی و بیمارستان های و داروخانه ها در استان کرمان دارند ۵۲۷ میلیارد تومان تا پایان دی ماه است.
وی گفت: این در شرایطی است که مطالبات ما از کارفرماها بالاتر از پنج هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان است به همین دلیل توافق شده به سازمان تامین اجتماعی کمک یا آزادی عمل به استانها در قالب قانون داده شود از کافرماهایی که مشکل ندارند و کارشان به بحران و تعطیلی کشیده نمی گردد، مطالبات خودرا بگیریم و دو ماه آخر سال را سپری نماییم.
مجمع ذوب آهن و نورد کرمان معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همین طور در ادامه دومین روز سفرش به کرمان طی روز چهارشنبه از مجتمع ذوب آهن و نورد کرمان در شهرک صنعتی خضرا هم بازدید و خانه بهداشت کارگری آنرا افتتاح نمود.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب