دلیل حضور پرتره جام نقره ای عیلامی در نمایشگاه صنایع دستی چه بود؟
مبل زیبا: پرتره ای از جام نقره ای زن عیلامی در نمایشگاه ملی صنایع دستی توسط وزیر میراث فرهنگی رونمایی گردید اتفاقی که پیوند صنایع دستی و میراث فرهنگی را رقم می زد.
به گزارش مبل زیبا به نقل از مهر، در ایام برگزاری نمایشگاه ملی صنایع دستی در غرفه استان فارس که به سبک محور ساسانی طراحی شده بود، پرتره ای از جام سیمین زن عیلامی به معرض نمایش گذاشته شد و رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی نیز از آن رونمایی نمود. اما دلیل حضور این میراث فرهنگی در نمایشگاهی که بصورت تخصصی به حوزه صنایع دستی می پرداخت، چیست؟ در حقیقت متولیان میراث فرهنگی در استان فارس درنظر داشتند تا هنر قلمزنی مردم این استان را به نمایش بگذارند و اعلام کنند که این جام با چنین قدمتی در حدود چهار هزار سال پیش قلمزنی شده و هنر قلمزنی در این استان بسیار قدیمی است. محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس در این زمینه به خبرنگار مهر اظهار داشت: جام سیمین مرودشت میراث جاودان هنر قلمزنی مردمان استان فارس با قدمت ۲۱۰۰ سال قبل از میلاد مسیح است که در حقیقت بیش از حدود ۴ هزار و ۱۰۰ سال قدمت دارد و مبین این است که مردم در قلمزنی پیشینه تمدنی دارند. این اثر تاریخی همزمان با جشنواره چند رسانه ای میراث فرهنگی در موزه تخت جمشید در معرض عموم قرار گرفته و با رونمایی این اثر به معرفی میراث قلمزنی در ۴۲۰۰ سال پیش پرداخته ایم. وی اظهار داشت: این اثر تاریخی بصورت امانت در شهر شیراز و موزه تخت جمشید پس از ۵۸ سال به معرض نمایش گذاشته شده و در کنار ۴۰ اثر از آثار مهم دوران هخامنشی نیز از تهران به شیراز رفته است. ما با نمایش پرتره ای از این اثر در نمایشگاه صنایع دستی می خواستیم بگوییم که قلمزنی ریشه در کدام اثر تاریخی دارد و قلمزنی فارس قدمت طولانی داشته است. در حقیقت این اثر، پیوند بین میراث فرهنگی و صنایع دستی را نشان میدهد.
جام نقره ای زن ایلامی یا ایزدبانوی ایلامی که با نام جام سیمین مرودشت شناخته شده، از آثار باستانی دوره ایلام است. بر روی این جام نقش زنی ایلامی که لباسی زیبا بر تن کرده تصویر شده است. بر بالای این جام نوشته ای بصورت نواری باریک از خط ایلامی حکاکی شده است. جام نقره ای زن ایلامی در یک و نیم کیلومتری شمال غربی صفحه تخت جمشید در شهرستان مرودشت، استان فارس درحال کندن قنات کشف شد. پهنای پایین این جام بسیار زیبا ۱۰.۵ سانتی متر و دهانه آن ۹ سانتی متر و بلندی آن ۲۰ سانتی متر است. بر روی جام سیمین مرودشت دو نگار برجسته دو ایزد بانو که یکی ایستاده و دیگری در آن سوی جام به گونه نشسته، با گیسوان آرایش شده و سربند، یافت می شوند. رخت های این دو ایزد بانو به نشانه شراره های آتش یا شرابه های آب است.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب