عقب ماندگی استان مركزی از بازار گیاهان دارویی
به گزارش مبل زیبا ایسنا/مركزی رئیس كمیسیون آب، كشاورزی و محیط زیست اتاق بازرگانی اراك اظهار داشت: میزان گرایش دنیا به سمت گیاهان دارویی در حال افزایش می باشد و بسیاری داروهای شیمیایی تا آن زمان حذف خواهد شد، اما در كشور و همین طور در استان مركزی به این مساله توجه زیادی نشده و اساسا از این بازار عقب مانده ایم.
مجتبی جلالوند در گفت و گو با ایسنا، اظهار نمود: هم اكنون تولید گیاهان دارویی در استان مركزی مزیت صادراتی ندارد البته ممكنست در سال های آینده این مزیت ایجاد شود.
وی ادامه داد: در سال قبل سطح زیر كشت گیاهان دارویی در استان حدودا 300 هكتار بوده و امسال این میزان تولید به 950 هكتار رسیده و میزان محصول تولیدی بالغ بر 550 تن است.
رئیس كمیسیون آب، كشاورزی و محیط زیست اتاق بازرگانی اراك اشاره كرد: تجارت جهانی گیاهان دارویی در سال 2017 حدود 124 میلیارد دلار بوده كه این میزان عدد سنگینی است و اساسا تا سال 2050 رقم قابل توجهی خواهد شد، چونكه میزان گرایش دنیا به سمت گیاهان دارویی در حال افزایش می باشد و بسیاری داروهای شیمیایی تا آن زمان حذف خواهد شد، اما در كشور و همین طور در استان مركزی به این مساله توجه زیادی نشده و اساسا از این بازار عقب مانده ایم.
جلالوندی بیان كرد: هم اكنون بیشتر از 7 هزار گونه گیاه در جهان وجود دارد كه 2500 گونه آن دارویی است و 700 گونه دارویی در ایران قابلیت تولید شدن دارد.
رئیس كمیسیون آب، كشاورزی و محیط زیست اتاق بازرگانی اراك با اشاره به اینكه از استان مركزی در سال قبل 5 تن گیاه دارویی صادر شده، اظهار داشت: درباب محصول زعفران مشكل فروش و بازاریابی وجود دارد و مشكل اصلی، صادرات محصول به صورت خام است. این محصول خام در كشورهای دیگر فرآوری شده و با برند همان كشور به فروش می رسد، بر همین مبنا ایجاد بازار برای آن نیازمند برنامه ریزی مناسب می باشد.
جلالوند بیان كرد: نبود سیستم مكانیزاسون و نبود بازار از مشكلات اصلی این حوزه است. توجه ویژه به گیاهان دارویی و محصولات تولیدی استان به ویژه گل محلات و محصولات شیلاتی استان می تواند ارزآوری بالایی برای استان داشته باشد.
منبع: مبل زیبا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب